Köszöntjük intézményünk honlapján!

Tisztelt Látogató!

A Fekete-Vörösmarty iskola tantestülete nevében köszöntöm intézményünk honlapján.

  Iskolánk Ajka városának két nagy múltú iskolájából és közigazgatásilag a városhoz tartozó település, Padragkút évtizedes hagyományokkal rendelkező általános iskolájából jött létre. Mindezekből következően tanulói és alkalmazotti közösségünk három telephelyen, a város szívében és a padragkúti kertvárosi részben végzi munkáját.
  József Attila utcai épületünk, amely az alsó tagozatnak ad otthont, a város centrumában, kellemes környezetben, a Hild park szomszédságában helyezkedik el. 15 tanulócsoportban, jól felszerelt, barátságos tantermekben folyik az oktató-nevelő munka.
  Fürst Sándor utcai épületünk, amely a város szívében, a vidékiek számára is könnyen elérhető helyen található, 20 tanulócsoport otthona. Itt kapott helyet a tizennégy osztállyal működő felső tagozat és a 6 osztályos gimnázium. A 2009-ben felújított három szintes épület akadálymentesített, mozgáskorlátozott tanulók befogadására is alkalmas.
Hat évfolyamos gimnáziumi képzésünk 1993-ban indult. A legtehetségesebbek mellett az úgynevezett későn érő, jó adottságú gyerekeknek biztosít lehetőséget képességeik kiteljesítésére. Szabad beiskolázású általános gimnázium vagyunk.
 Iskola utcai épületünk Ajka zöldövezetében, kevésbé forgalmas, csendes környezetében található. Intézményrészünk alsó és felső tagozatos tanuló- csoportokkal működik.
 Örökös Ökoiskola cím birtokosai vagyunk, s mint ilyen intézmény a fenntarthatóságra, a környezettudatos életvitelre, az élővilág értékeinek megőrzésére és megóvására nevelünk. Tevékenységünket olyan, a társadalmi igényeknek megfelelő szeretetteljes légkörben végezzük, amelynek célja a másokra is figyelő önmegvalósítás. Elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy tanulóink sokoldalú, versenyképes tudással rendelkező, harmonikus személyiségű felnőttekké váljanak; akik képesek a rájuk bízott feladatokban maximálisan helyt állni.
Bízom benne, hogy honlapunk segítségével sikerül bepillantást nyernie színes, tartalmas iskolai életünkbe.
A bemutatkozó oldalakon történő tájékozódáson túl, kérem, látogasson el hozzánk személyesen is nyílt napjainkon.